"Prijatelji"

Nevladina ogranizacija


...za razvoj i edukaciju mladih u BiH!

Vijesti


view:  full / summary

''UG NVO Prijatelji'' potpisali ugovor o ucescu u Zdravstvenoj mrezi BiH

Posted on October 12, 2014 at 6:40 AM

 

Dana 26.09.2014. god. Direktor nevladine organizacije "UG NVO PRIJATELJI" Asmir Ramić je učestvovao na radnom sastanku održanom na Vlašiću, gdje je 25 nevladinih organizacija iz čitave Bosne i Hercegovine pristupilo sektorskoj mreži "ZDRAVSTVENA MREŽA" BiH, sa ciljem zastupanja i interesa organizacija, grupa građana i građanki čije interese danas zastupamo...


Na sastnku je usaglašen način rada i funkcionisanja zdravstvene mreže, te je ujedno usaglašena dinamika razvoja mreže...


Direktor nevladine organizacije "UG NVO PRIJATELJI" Asmir Ramić je potpisao ugovor o partnerstvu i trajanju projekta na četiri (4) godine.


Projekat Zdravsvena Mreža BiH finansira PARTNERSHIP IN HEALT I ICVA-e uz podršku CCI/CPCD-a sa ciljem unapređenja stanja u zdravstvenom sektoru, pomažući razvoj zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini koji će pružati kvalitetne usluge, podjednako dostupno svim građanima i građankama...

Projekat je podržan od (EU) Evropske Unije navodi se u saopštenju iz Udruženja građana Prijatelji sa sjedištem u Ograđenovcu.

 

 Više fotografija pogledajte OVDJE


U organizaciji "UG NVO Prijatelji" postavljeni reflektori na igralistu u Ogradjenovcu

Posted on June 20, 2013 at 4:10 PM

Krajem jula 2012. godine, u organizaciji "UG NVO Prijatelji" na nogometnom igralištu u Ogradjenovcu postavljeni su reflektori.

Postavljena su dva betonska stuba sa po dva reflektora  za obasjavanje nogometnog igrališta. Reflektori mogu da obasjaju prostor i do 50 metara.

Izvođač radova je bila firma Energo sistem iz Brčkog. Radovi su koštali oko 5.000 KM.Sredstva su obezbijeđena iz kapitalnih ulaganja Vlade Brčko distirkta.


   

Direktor "UG NVO Prijatelji" Asmir Ramic u posjeti kabinetu gradonacelnika BD BiH

Posted on June 1, 2013 at 12:15 AM

Dana 31.7.2012. godine direktor nevladine organizacije "UG NVO Prijatelji" Asmir Ramić bio je u posjeti kabinetu gradonačelnika Brčko distrikta BiH. Primila ga je savjetnica gradonačelnika Delfa Deanović.

Sastanak je bio upriličen radi upoznavanja sa radom nevladine organizacije „Prijatelji“ te daljnje saradnje i podrške gradonačelnika ovoj nevladinoj organizaciji. Na kraju sastanka gospođa Deanović se u ime gradonačelnika zahvalila "UG NVO Prijatelji" na dosadašnjim aktivnostima koje su doprinijele poboljšanju statusa mladih na području Brčko distrikta BiH.

 


Rss_feed